Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
EVENTS LIFE

Peninsula Felsziget: Days 3 & 4

Bună tuturor, v-am promis cronică de la Peninsula, aşa că mă ţin de promisiune 😀 Aici puteţi citi prima parte, din primele 2 zile.

În ziua 3, sâmbătă, au fost cam cei mai mulţi spectatori (ei scriu pe site-ul oficial că ar fi fost în jur de 18.000 de oameni). Aceştia au venit pentru nume precum Modestep, Pete Tong, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Ska-P sau Coma. Ce pot să vă zic, eu am fost la Modestep, care m-au impresionat foarte plăcut, eu sunt mare fan deci era greu să mă dezamăgească… Dar, totuşi, mi s-a părut ciudat faptul că nu s-au întors pe scenă la bis, deşi toată lumea urla şi le scanda numele. Pur şi simplu şi-au strâns laptopul şi au plecat. Aş vrea să cred că se grăbeau la un alt concert, dar cine ştie… Oricum, concertul a fost foarte tare. Pentru că a durat puţin, ne-am îndreptat apoi spre scena de la Red Bull, până să înceapă Pete Tong.

La Red Bull cred că a fost cel mai bun sunet, şi nu glumesc, se auzea mai bine decât la Main Stage, ceea ce dă de gândit puţin. Dj-ii din Cluj (Dj Liquid – Midi, Carlos – Vertigo, etc.), simpatici, au strâns o mulţime de amatori de muzică house.

În ultima zi de festival, duminică, deja era cam pustie Valea Gârbăului… Am mers la Ocho Macho de la ora 19, la Main Stage, şi mai erau doar câţiva oameni (recunosc, puţini, dar plini de energie şi de chef de viaţă). Deşi nu ştiam decât o singură piesă de la ei, totuşi au cântat foarte bine, au un vibe aparte, iar muzica lor te poate binedispune oricând (deşi nu am înţeles nimic din versurile lor :D).

Solistul de la Ocho Macho.
Solistul de la Ocho Macho.

După ce s-a terminat concertul, am mers la Freedom Arena, unde am găsit maxim 10 petrecăreţi… Păcat totuşi, pentru că Vlad Rusu şi-a făcut bine treaba, chiar şi fără spectatori 🙂 Între timp, Robin & The Backstabbers cântau la Main Stage. Trebuie să recunosc că nu sunt chiar genul meu, deci nu vă pot zice cum a fost.

Per ansamblu, Peninsula a fost ok pentru cei ca mine, care au mers pentru prima oară, şi au rămas doar la concerte. Dar am înţeles că a fost groaznic pentru cei care au stat în camping. Preţurile biletelor au fost cam exagerate la faţa locului (90 de lei un bilet pe o zi, 210 lei abonament pe toate cele 4 zile). Mâncarea a fost ok, unii s-au plâns de mirosul de hamsii, în ideea că “era ca la talcioc”, dar mie nu mi se pare că este ceva rău. În fond, e un festival în aer liber, nu cred că ar trebui să se servească icre negre şi somon fume.

Toate ca toate, eu chiar m-am distrat, mi-a plăcut, dar e greu de trecut peste problemele cu line-up-ul. Lumea merge la un festival de muzică pentru… muzică, evident. Dacă anunţi că vine La Roux, Dirtyphonics, Aly & Fila… Atunci ar fi bine să şi vină, că apoi îţi cam pierzi credibilitatea. Toate articolele pe care le-am citit zilele astea au fost de rău şi de foarte rău şi sincer îmi pare rău, pentru organizatori, pentru Cluj, pentru Boc, pentru toată lumea. Locaţia e perfectă, lumea chiar s-a străduit să iasă bine… dar mulţi au rămas cu un gust amar după acest festival. În schimb, Electric Castle, prin comparaţie, a profitat de o promovare intensă. Şi parcă văd că anul viitor mulţi peninsulari se vor reprofila…

Crazy wild spirit @ Peninsula
Crazy wild spirit @ Peninsula

Eu totuşi sper ca aceasta să fi fost o ediţie-pilot, să îşi regândească strategia pentru anul viitor şi să aducă nume mari, care să reînvie numele de “cel mai bun festival de muzică din România”. Foarte mulţi ani mi-am dorit să ajung la Târgu Mureş, mai ales când auzeam de nume precum The Rasmus sau ATB… Şi îmi pare rău că prima ediţie la care am fost e tratată drept “FAILsziget”.

Voi ce credeţi despre Peninsula 2013? A fost chiar atât de rău sau v-a plăcut? Sunt curioasă ce credeţi!

0 Comment

Tell me what you think, your comments make me happy :)

%d bloggers like this: