Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
BEAUTY EVENTS LIFE

#BBMCluj6 – Despre Credibilitate in Blogging & Noutati in Teste

Hello fetelor, bine v-am (re)găsit! Luna trecută am participat la un eveniment tare fain, #BBMCluj6, și m-am gândit să vă povestesc puțin cum a fost. #BBMCluj e întâlnirea anuală a bloggerilor de beauty, fashion & lifestyle din Cluj, și e o ocazie tare faină să socializăm, să ne cunoaștem mai bine și să ne simțim bine împreună.

Aceasta a fost cea de-a treia participare pentru mine, căci am mai fost și anul trecut și la ediția de vară. Cele 4 fete frumoase care organizează acest eveniment fac o treabă excelentă de fiecare dată, și le apreciez tare mult pentru asta, și pentru faptul că ne ajută să închegăm cât mai mult comunitatea de bloggeri din Cluj.

Sunt convinsă că e mult de muncă la organizarea unui asemenea eveniment, deci meritați toate felicitările primite și încă pe atât 💖 Anca PopCleopatra ComanJulia HaschGabriela Popescu.

Revenind la eveniment, vă mărturisesc că e mereu o plăcere să mă întâlnesc cu fetele și să povestim. Poate sunt subiectivă, dar mi se pare că sunt oameni cu capul pe umeri, care chiar pun multă pasiune, entuziasm și muncă în blogul lor. Nici urmă de aroganțe sau fițe, cum poate se așteaptă multă lume de la blogerii din nișa asta.

Discuția din această ediție a fost despre autenticitate și credibilitate în blogging, un subiect tare delicat, dar important de dezbătut. Sau poate „dezbătut” nu e cuvântul potrivit, pentru că toate am fost de acord că e musai să fii autentic și sincer, dacă vrei să aduni o comunitate în jurul tău.

Ca blogger de beauty, mi se pare extrem de important să fii sincer și să spui când nu îți place un produs, cu riscul de a supăra brandul care ți l-a trimis. În fond, pe asta se bazează încrederea oamenilor în tine: ei vor păreri sincere și sfaturi utile, nu reclamă ascunsă sau minciuni. De asemenea, nu e OK să recomanzi produse în care tu nu crezi, pe care nu le-ai încercat niciodată sau pe care știi sigur că nu le vei recumpăra niciodată.

Desigur, aici cred că e o poveste mai lungă, sunt numeroase scenarii în care credibilitatea unui blogger poate fi foarte ușor pusă la îndoială, chiar și atunci când nu există un motiv concret. De exemplu, e posibil ca un blogger de beauty să fie super încântat de un produs (la modul sincer), și să fie plătit să vorbească despre el, iar vouă să nu vi se potrivească din diverse motive (tip de piele, culoarea tenului, preferințe personale, așteptări de la produsul respectiv, etc.).

Fix din acest motiv încerc de fiecare dată să specific în postările mele dacă un produs ar putea să vă placă sau nu, și la ce ar trebui să fiți atente înainte de a-l cumpăra. Poate e vorba de ingrediente, de textura produsului, sau de alte criterii de care voi ar trebui să țineți cont. Iar aici chiar sunt de părere că bloggerul este primul care trebuie să se documenteze bine înainte de a vorbi despre un produs, și nu doar să arunce cu păreri în stânga și în dreapta.

Ar mai fi multe de spus, dar poate o lăsăm pe un articol viitor, ce ziceți?

La finalul evenimentului, am primit și clasicele goodie bags din partea sponsorilor, așa că urmează mai multe review-uri și giveaway-uri în viitorul apropiat. Mai jos puteți vedea ce produse am primit.

Eu sunt super încântată de produsele de make-up (după cum vă așteptați deja, ha ha), mai ales paleta de iluminatoare și rujul waterproof de la MUAH. De asemenea, îmi plac tare mult produsele B.U. și Himalaya, și deja am început să le folosesc. Sunt curioasă cum sunt produsele de skincare de la Yves Rocher și serumul Hydrabio de la Bioderma, așa că am să revin cu păreri cât de curând.

Cam atât pentru astăzi, am să încerc să revin la un program mai des de postat pe blog, dar a fost o nebunie în ultima vreme cu Black Friday & all. După cum știți deja, am un job full-time care îmi mănâncă mare parte din timp și energie, așa că nu prea am mai reușit să păstrez un echilibru între blog – job – YouTube. Still working on it, promit 🙂

Vă pup și vă mulțumesc pentru că ați citit până la final. Să aveți o zi superbă!

Parteneri BBMClujFarmecCupioZebra CateringTesoriAvonHimalayaB.ULe Petit OlivierAqua CarpaticaFamily CAREYves RocherDesigns by KELFEditura PublicaSolarisGood TasteBautura-OnlineBiodermaCasa VaidaA’list MagazineThe WomanLife BoxAromeWash & Go RomaniaL’OrealNYXComori marocaneFlorissimaKooperativa 2.0.

Foto: Bianca Matei

Video: Simi Lisnic, Exe Vision Visual Media

 

Voi ce părere aveți despre toată treaba asta cu credibilitatea în blogging? Și la ce produse ați vrea un review cât mai curând, dintre cele primite la eveniment? 

signature_3e7wu45avcpihtsg3g

Make sure you don’t miss any new updates!

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram Pinterest | YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: