Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
fitness workout blogger
HEALTHY LIFESTYLE LIFE

Best Workout Music Playlist

RO: Știu că pe lista ta de rezoluții pentru 2015 se află și una dintre următoarele: să slăbesc, să merg mai des la sală, să fac sport, să mănânc mai sănătos, etc.

E cea mai comună dorință a noastră, dar în același timp, cea mai greu de atins, așa-i? Nu neapărat. Nici eu nu sunt imună la tentația unei amandine pline de ciocolată sau în fața unei pizza. Dar nici nu ar trebui să fiu, până la urmă. Acestea sunt micile plăceri ale vieții, trebuie doar să ai grijă ca acestea să nu devină marile plăceri care stau în calea ta și îți blochează orice tentativă de a arăta bine.

Știu că Meghan Trainor te-a învățat să fii mândră de corpul tău și să îl accepți așa cum e, însă asta nu înseamnă că e OK să stai toată ziua pe canapea și să devorezi pungi întregi de chipsuri.

Dar nu despre mâncare vreau să vorbesc azi, ci despre sală. Mai bine zis, despre muzica pe care o asculți atunci când lucrezi la aparate, când faci cardio, pedalezi sau alergi, și ai nevoie de cât mai multă motivație ca să termini ceea ce ai început.

Fiecare are propriile gusturi muzicale, dar recomandările de mai jos vor acoperi o varietate de genuri, care mie personal îmi plac foarte mult. Deși în toate sălile de fitness vei auzi muzica de fundal, pentru mine nu este suficient, eu îmi aleg playlist-ul singură, îmi pun căștile și mă concentrez să lucrez cât mai corect, pentru a obține rezultatele dorite 🙂

workout fit girl

EN: If you don’t know what music to listen while working out or you just want to diversify your playlist a little bit, I have some proposals for you, that will double your motivation and will help you finish those 40 minutes of cardio without complaining 🙂 Ready, steady, go!

1. Electronic Music/ EDM

Marea majoritate a articolelor pe această temă îți propun ultimele hituri de la radio, care, într-adevăr, sunt destul de ritmate. Însă doar unele dintre ele au efectul scontat, iar asta depinde mult și de gusturile tale. Pentru mine, printre puținele pop hits care chiar funcționează se numără Britney Spears – Work Bitch, Lil Jon – Turn down for what sau Dillon Francis – Low.

În schimb, The Prodigy și Pendulum mereu au făcut minuni. Începând de la Omen, Voodoo People, Smack my bitch up, până la Witchcraft și Tarantula, muzica asta mă face să consum mai multe calorii decât orice piesă a oricărei dive pop.

Totuși, uneori câte un mix bun de piese EDM este binevenit, cum ar fi cel de mai jos (și găsiți multe altele pe Youtube, cu un simplu search).

 

2. Hip Hop & Rap

Am ajuns și la partea mea preferată. Nu poți da greș cu Eminem, asta e clar. Till I Collapse e preferata mea, dar Lose Yourself și Sing for the moment sunt la fel de bune. 50 Cent are faimoasa Ready for War, care te motivează să mai crești un nivel la bicicleta eliptică, iar Roy Jones îți amintește de ce te afli la sală (adică nu să stai degeaba… what you came for?) în piesa Go Hard or Go Home. Cât despre Can’t be touched , chiar poți cuceri lumea pe fundalul acesta sonor. Adică, ce te oprește până la urmă? Ești de neatins, ești puternic, sau cel puțin te antrenezi pentru a deveni astfel.

 

3.  Rock

Nu se putea să sărim peste acest gen muzical, unde regăsim piese făcute exact pentru a-ți oferi acel impuls, acea siguranță că poți și vrei să lucrezi pentru un corp frumos și o minte limpede. Chiar dacă nu participi la un maraton sau nu te antrenezi pentru meciul de box al vieții tale, piesele de la Rammstein (Ich Will, Du Hast, Engel), Papa Roach (în special Last Resort), Linkin Park, Metallica sau Disturbed, îți pot zgudui lumea, la propriu și la figurat.

 

4. Sountracks

Am ales un termen mai general, ca să îți mai dau câteva recomandări care la mine funcționează de minune. Soundtrack-ul filmului Never Back Down este incredibil și îți poate oferi motivația de care ai nevoie; sountrack-ul filmelor Rocky este deja un clasic; iar ceva mai actual, dar perfect pentru o sesiune reușită de cardio, este aftermovie-ul Electric Castle 2014, pentru iubitorii muzicii electronice, dar nu numai.

 

Sper că v-au fost de folos sfaturile mele și că v-ați creat deja un workout playlist pe Youtube, pe care să îl porniți de fiecare dată când aveți nevoie de muzică bună în căști și energie pentru a duce la bun sfârșit o oră de fitness.

Care sunt piesele voastre preferate, care vă motivează cel mai mult când sunteți la sală sau la alergat?

2 Comment

    1. Hello Ana-Maria! Da, uneori si hiturile momentului ma motiveaza, cata vreme sunt energice si imi dau chef de viata 🙂

      Multumesc pentru comentariu, te mai astept pe blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: