Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
TRAVEL

Câmpulung Moldovenesc

În centrul oraşului s-a amenajat un mini parc de distracţii pentru cei mici.
În centrul oraşului s-a amenajat un mini parc de distracţii pentru cei mici.

Salutare tuturor, v-am promis ieri o serie de fotografii din frumosul meu oraş, Câmpulung Moldovenesc.

Este un oraş mic, unde nu se întâmplă multe lucruri, dar este o adevărată plăcere să revii de sărbători, pentru a-ţi lua porţia de aer curat, de munte, de relaxare, de calm şi pace sufletească. Un oraş precum Clujul poate părea o adevărată junglă în comparaţie cu micul, dar cochetul Câmpulung.

Situat în Bucovina, înconjurat de munţi şi păduri de conifere, Câmpulungul este o destinaţie turistică. Şi zic asta pentru că, deşi am locuit 19 ani în acest oraş, în momentul în care m-am întors cu aparatul foto în mână, m-am simţit ca un turist. Există numeroase detalii pe care nu le-am mai observat până acum, multe locuri pe care nu am avut ocazia să le explorez aşa cum trebuie.

Şi împrejurimile oraşului sunt superbe, iar dacă aveţi ocazia să treceţi pe aici vreodată, vă recomand să urcaţi munţii Rarău şi să treceţi şi pe la Piatra Şoimului. Dacă v-aţi dorit vreodată să aveţi norii la picioare, la propriu, aici este locul potrivit. Mai multe informaţii tehnice găsiţi aici.

Mai sunt multe lucruri de schimbat şi de îmbunătăţit în acest oraş, dar se află totuşi pe drumul cel bun. Cu siguranţă, este un loc de vizitat.

Vă las cu câteva fotografii pe care le-am făcut zilele acestea prin Câmpulung Moldovenesc, iar multe dintre ele surprind acele detalii care tranformă un oraş obişnuit într-o destinaţie misterioasă şi fermecătoare.

Beautiful flower caressed by the sun.
Beautiful flower caressed by the sun.
111
Grădiniţa “Căsuţa Piticilor”.
2
Frumoasele panseluţe pot fi văzute peste tot în oraş, în grădinile localnicilor.
3
Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”, biserică ortodoxă construită în anul 1913.
434
O mică parte din centrul oraşului.
222
O zi liniştită de sărbătoare în Câmpulung.
9
Primăria a repetat figura din 1 decembrie 2012, când a afişat steagul României pe acelaşi bloc din imagine (blocul-turn).
8
Una dintre principalele atracţii din parcul pentru copii.
2222
Fântâna Arteziană din Câmpulung.
13
Detaliu de pe o clădire veche din centrul oraşului.
14
Muzeul “Arta Lemnului”. Aici ne duceau profesorii din gimnaziu, când organizau o mini-excursie în oraş, dar trebuie să recunosc că este foarte interesant.
15
“Înălțarea Domnului” este o biserică romano-catolică. Îmi amintesc că atunci când eram mai mică mă ghidam după ora indicată de acest ceasornic şi de multe ori întărziam, pentru că nu era setat bine niciodată.

Dacă aţi trecut prin Câmpulung, lăsaţi un comment mai jos, să-mi spuneţi ce părere v-a făcut acest oraş. Dacă nu, aţi vrea să-l vizitaţi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: