Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
TRAVEL

De ce ai avea nevoie de internet în vacanţă?

În sfârşit a venit perioada concediilor! Este sezonul de vârf, în care toată lumea se îndreaptă spre o vacanţă binemeritată, fie la Vama Veche, fie pe plajele însorite din Ibiza. Cu toţii avem nevoie de relaxare, de puţin bronz sau pur şi simplu de o evadare din rutina cotidiană.

Deşi unii ne sfătuiesc să ne deconectăm de tehnologiile moderne, să uităm de reţele sociale, deadline-uri şi telefoane, eu totuşi cred că internetul pe mobil este o unealtă extrem de folositoare în vacanţă. De ce? Hai să vedem:

 • Internetul este salvarea ta, atunci când pleci într-o altă ţară şi nu îi stăpâneşti bine limba (sau deloc, dacă ajungi prin India, Japonia etc.), deoarece ai la dispoziţie sute de aplicaţii care îţi traduc instant ceea ce doreşti să afli. Sau poţi apela la vechiul prieten Google Translate. Chiar nu te poţi baza pe faptul că toată lumea vorbeşte/ înţelege limba engleză.
 • Este mult mai uşor să te organizezi, economiseşti timp şi bani atunci când îţi rezervi biletele de avion online, sau atunci când vrei să bifezi anumite destinaţii turistice, să afli unde găseşti cel mai bun restaurant din zonă sau o farmacie.
 • Mereu vei găsi ceva frumos, care merită imortalizat (pisici, mâncare, palmieri sau clădiri impresionante :D). Şi vei dori să împărtăşeşti aceste amintiri cu părinţii, cu colegii de la job, cu prietenii. Pentru asta există Instagram. În plus, nu mai trebuie să cari aparatul foto după tine, peste tot. Majoritatea smartphone-urilor au o calitate bună şi o rezoluţie decentă.
 • În cazul în care ai blog sau lucrezi într-un domeniu extrem de activ, cum ar fi PR, Jurnalism, Publicitate, o săptămână fără internet te poate priva de multe informaţii importante, care îţi vor fi de folos la întoarcere. Nu zic să stai cu orele pe internet şi să citeşti zeci de articole, dar încearcă măcar să verifici pe scurt ce e nou pe Twitter, Facebook şi în presa online, atunci când îţi bei cafeaua de dimineaţă.
 • Google Maps! Cu ditamai ghidul / harta după tine, rişti să te încurci şi mai tare. În plus, vei arăta exact ca un turist (nu că ar fi ceva rău, doar că în unele ţări turiştii nu sunt priviţi foarte bine – vezi Maroc sau alte ţări arabe). Să nu uităm că pe Google Maps ai şi opţiunea de vizualizare stradală, deci te poţi orienta mult mai uşor.
 • Este important să verifici cum va fi vremea, să ştii cum să te îmbraci şi ce să ai mereu la tine (o umbrelă, un evantai, etc.)
 • Pentru cumpărături! E palpitant să explorezi străduţele mici şi cochete, dar şi să colinzi marile magazine din centrul oraşului. Totuşi, cu siguranţă vei găsi preţuri foarte mari. În schimb, la un simplu search pe Google, poţi localiza cele mai interesante buticuri, din care să îţi poţi achiziţiona adevărate comori, la preţuri mici, cum ar fi: suveniruri, piese vintage ale unor designeri cunoscuţi, bijuterii, etc.)
Sursa foto: Tumblr
Sursa foto: Tumblr

Iar pentru toate aceste motive şi multe altele, Orange ne vine în ajutor! De curând, ei au lansat opţiunea Go Europe. Dacă o activezi, beneficiezi de tarife decente (pentru numai 1 euro pe zi, tarifele sunt de 0,15 euro/minut pentru apelurile iniţiate, 0,062 euro/SMS trimis şi 0,28 euro/MB pentru traficul de internet). În plus, dacă nu iniţiezi apeluri sau nu trimiţi mesaje în ziua respectivă, nu vei fi taxat. Mie mi se pare foarte interesantă ideea, din păcate se adresează deocamdată doar abonaţilor Orange, nu şi celor care deţin o cartelă pre-pay.

De ce să alegi internet prin roaming? Pentru că nu ai acces la wireless oriunde, ci doar în hoteluri / baruri etc. Şi bănuiesc că nu vei merge în vacanţă ca să stai în camera de hotel 😀

Voi ce credeţi, vă este de ajutor internetul în vacanţă sau nu?

2 Comment

 1. Depinde, e strict alegerea mea, avand in vedere ca nu sunt platita sa scriu.Si imi e egal ce “pierd” 🙂
  Am iesiri in care imi place sa “transmit live”
  Iar uneori aleg sa ma deconectez mai ales cand ma aflu in zone in care nu prea am acces la net.

  1. Să ştii că depinde, eu mă gândeam mai mult la aprobarea comentariilor, la comunicarea cu cititorii pe reţelele sociale.. Nu neapărat la postarea unor noi articole. Şi cred că e mai important internetul atunci când lucrezi, cum am zis şi mai sus, în domenii care presupun comunicarea şi informarea permanentă. Blogul, evident, este o alegere personală!

   Mulţumesc pentru comentariu şi te mai aştept pe blog! O zi frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Bloggerissa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d