Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
FOOD HEALTHY LIFESTYLE

Have a light breakfast!

Ştim că vine vara, căldura, deşi e puţin cam înnorat zilele astea, dar vremea se va face mult mai frumoasă! Toate vrem să mergem la ştrand, la mare, la piscină, vrem să arătăm bine şi din acest motiv apar sute şi zeci de mii de diete, ca ciupercile după ploaie. Multe dintre ele sunt complet absurde, în fond cine vrea să mănânce doar lămâi/cireşe/iaurt o săptămână întreagă?

551328_600079620004472_1220826991_n
This is how we want to look like, ladies! Right?

Pentru un regim de viaţă sănătos, este important să facem un efort şi să renunţăm la toate alimentele grase, pline de calorii şi care ne otrăvesc organismul. Este tentantă o pungă de chipsuri sau un baton de Snickers, nu zic că nu, dar ar fi bine să le consumăm cât mai rar, atunci când vrem să savurăm o plăcere vinovată. Nici Cola nu e sănătoasă, conţine foarte mult zahăr şi contribuie foarte mult la acumularea grăsimilor. Chiar dacă acum poţi găsi peste tot numele tău pe sticla de Coca Cola, eu vă recomand să alegeţi o sticlă de apă în schimb, sau o limonadă, sau un ceai verde. Şi aceeaşi recomandare pe care o face toată lumea, dar care este tot atât de adevărată, consumaţi minim 2 litri de apă pe zi. Şi eu m-am săturat de vorba asta, dar este destul de logic faptul că 2 litri de sucuri carbogazoase sau de bere nu vă vor face tenul frumos, nu vă vor ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus şi nu vă vor ajuta la digestie. As simple as that!

În plus, despre cum să mâncăm bine, saţios, şi totuşi cu puţine calorii, vom vorbi într-un articol viitor (nu că aş fi un guru al alimentaţiei sănătoase, dar deţin suficient de multe informaţii pe care aş vrea să vi le împărtăşesc).

Astăzi vreau să vă dau câteva idei de reţete sănătoase pentru micul dejun. Iaurtul cu musli este o alegere foarte bună, un măr cu biscuiţi digestivi este la fel de binevenit, dar fiindcă micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, vă propun să alegeţi ceva mai consistent, ca să evitaţi senzaţia de foame până la masa de prânz. Eu vă sugerez să adăugaţi cât mai multe fructe şi legume, dar să nu uitaţi însă de carbohidraţi. Este recomandat să mâncaţi ouă fierte dimineaţa, şuncă slabă, dar şi nuci, migdale, caju. Mi se pare important să vă simţiţi sătule după ce v-aţi ridicat de la masă, să nu rămâneţi cu senzaţia de foame, care vă va trimite la cel mai apropiat fast-food sau Fornetti din zonă. Pentru că atunci nu aţi făcut nimic, iar forma fizică de invidiat la care aspiraţi va fi tot mai departe de realitate.

Aşadar, poftă bună şi nu vă înfometaţi pentru a vă atinge scopul, alegeţi calea corectă pentru un corp frumos şi un organism sănătos!

10
Tartine din pâine neagră cu caşcaval, şuncă slabă, roşii, măsline; un pumn de migdale şi o multivitamină efervescentă.
New folder
Ouă umplute, cu şuncă şi măsline (ar fi preferabil să nu mâncaţi mai mult de două, totuşi 😀 )
New folder1
Croissant cu şuncă, ardel verde şi caşcaval.
New folder2
Salată cu roşii, porumb, salată verde, şuncă, ardel, crutoane din pâine neagră.
New folder3
Salată cu ouă fierte, porumb, salată verde, şuncă, roşii şi măsline.
New folder4
Milkshake: lapte, o banană, câteva căpşuni.
3
Salată de fructe cu mere, portocale, kiwi şi prune uscate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Bloggerissa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d