Hello, ladies! Dacă mă urmăriți pe Instagram, probabil știți deja că am primit acum câteva luni o nouă gamă de îngrijire a părului de la L’Oreal. Mai exact, este vorba despre gama Elseve Dream Long, o serie de produse destinate părului lung și deteriorat.
Ce zic ei: dacă folosești produsele astea, vei avea mai puține probleme cu firele despicate, părul tău va arăta mai sănătos, și prin urmare nu va mai fi nevoie să îl tunzi atât de des. Deci vei putea să îți păstrezi părul lung câtă vreme vrei tu.
În teorie sună foarte bine, însă fiind niște produse drugstore totuși, eu nu am avut așteptări chiar atât de mari de la ele. Și vă zic și de ce: părul meu e blond decolorat și nuanțat, deci deja este mult mai agresat decât un păr nevopsit.
Iar dacă dai un search random pe Google, vei vedea că mai toate articolele spun că blondul de obicei trebuie întreținut cu produse profesionale, mult mai intens hidratante. Și da, sunt de acord cu asta, dar totuși – let’s face it – nu toate ne permitem să ne cumpărăm constant produse profesionale.
Eu personal am tot recumpărat un șampon violet de la L’Oreal Professionnel, care își merită banii, și m-a ajutat să îmi mențin vie culoarea părului chiar și la multe luni distanță de la ultima vopsire.
Însă nu pot zice că am investit în măști sau balsamuri profesionale, pentru că am întâlnit deja câteva produse drugstore care s-au ocupat de nevoile părului meu și au avut grijă de el.
Iar în această categorie intră și produsele despre care vreau să vă povestesc în acest articol, cele din gama Dream Long. Cel puțin balsamul și masca mi se par super faine, și chiar se descurcă bine în a-mi lăsa părul fin, neted și mătăsos. Oricât de ieftine ar fi ele… chiar fac o treabă super bună.
Să le iau pe rând:
1. Balsamul pentru descurcare instantă
Un balsam clasic, nimic deosebit, care trebuie lăsat să acționeze timp de 2 minute pentru a lăsa părul moale, ușor de pieptănat și de descâlcit. Își face treaba destul de bine, în sensul că îl descurcă ușor și îl lasă mult mai mătăsos decât atunci când nu folosesc deloc balsam.
Mi se pare că e destul de hidratant, poate puțin prea hidratant, astfel încât încerc să nu îl aplic decât de la vârfuri până la jumătatea firului de păr. Și îl clătesc de fiecare dată cu apă rece, ca să se curețe complet și să nu rămână textura aia cremoasă în păr.
2. Balsamul intensiv Rapid Reviver
Acest balsam este aproximativ la fel ca cel dinainte, singura diferență fiind că nu trebuie lăsat să acționeze deloc. E suficient să îl aplici, ca mai apoi să îl clătești direct. Deci dacă sunteți pe fugă, dar nu vreți să renunțați totuși la aplicarea balsamului, e o alegere foarte bună.
3. Masca de păr
După cum vă așteptați probabil, masca de păr e și mai intens hidratantă decât balsamurile menționate mai sus :))) Pe aceasta o aplic doar o dată la 3-4 spălări, deci un pic mai rar. Ce face: descâlcește părul complet, îl lasă fin, moale, mătăsos și strălucitor. La fel, prefer să o clătesc cu apă rece, pentru a evita degradarea părului.
Iar sfatul ăsta vine de la o persoană obsedată de a face duș fierbinte (anyone else? sau sunt singura nebună? 😂 ). În general, încerc să evit zona tenului și părul – pentru că apa fierbinte nu le face bine deloc 🙁
4. Balsamul Leave-In No Haircut Cream
Un produs foarte fain, ușor de folosit și care își face treaba rapid și eficient. Eu îl iau la mine când merg la înot, de exemplu, și îl aplic pe vârfuri înainte de a mă usca pe cap. Astfel nu trebuie să car după mine o mulțime de produse (acest balsam e destul de mic și nu ocupă mult spațiu în geantă), iar părul meu arată sănătos și îngrijit.
Știți și voi ce efecte are clorul din piscină asupra părului, îl usucă foarte mult și îi oferă aspectul ăla de mătură (mai ales dacă e și decolorat, și îl mai usuci și cu foehn-ul, deci îl expui la căldură). Deci mno, un balsam de păr leave-in e musai pentru mine. Iar acesta de la L’Oreal mi se pare super OK.
5. Șampon reparator
Despre șampon în schimb nu prea am cuvinte de laudă.
V-am mai spus că eu am un păr uscat pe lungime, însă cu tendințe de îngrășare la rădăcină. Deci nu pot rezista mai mult de 2-3 zile între spălări, pentru că părul meu nu mai arată deloc bine și pare complet neîngrijit. Iar șamponul uscat prefer să îl folosesc mai rar (nu în fiecare săptămână).
Eh, și acest șampon din gama Elseve Dream Long… nu mă ajută deloc la capitolul ăsta. El e destinat mai mult unui păr uscat, deci e foarte hidratant, ceea ce este o problemă pentru scalpul meu. Am pățit să mă spăl cu acest șampon, iar la nici o zi distanță părul meu să arate de parcă n-ar mai fi fost spălat de o săptămână 🙁
Din ce am sesizat, la mine merg mult mai bine șampoanele cât mai soft, cu o textură mult mai lejeră (poate chiar de gel). Iar aici vă pot recomanda două produse pe care le-am folosit recent: șamponul fortifiant cu urzică de la PlantLine sau Syoss Purify & Care.
Ambele au făcut o treabă mult mai bună și mi-au păstrat părul curat o perioadă mai lungă de timp (să zicem cam 3 zile, vs. 1 zi cu Dream Long).
Ah, si ce mi-a mai plăcut, tot de la Elseve, a fost șamponul din gama Arginine Resist (Light) – mult mai OK la capitolul curățare și îngrijire.
Overall, sunt mulțumită de gama aceasta de îngrijire a părului. Dacă ar fi să recumpăr vreun produs, probabil aș alege masca de păr (cam toate măștile de la Elseve mi-au plăcut mult) și balsamul leave-in.
Șamponul, după cum vă spuneam, nu prea mi s-a potrivit. Iar cele două balsamuri clasice sunt bune, doar că nu se deosebesc foarte tare de alte produse drugstore încercate de mine până acum.
That being said, trebuie să mai menționez și faptul că produsele din gama Elseve Dream Long miros demențial. Sunt o mare fană a produselor parfumate (deși nu sunt tocmai potrivite pentru persoanele cu un scalp sensibil), pentru că îmi place să miros bine după ce am ieșit din duș.
Deci de obicei aleg creme, loțiuni, șampoane etc care să aibă un miros cât mai fain. Iar aici m-au nimerit foarte bine – e un miros dulceag, de vanilie, prăjituri – oricum, o aromă gurmandă și plăcută.
Dacă vă tentează să le dați o șansă acestor produse, să știți că le găsiți cam în orice hipermarket (Auchan, Cora, Carrefour etc), dar și online – pe Notino, Emag, Elefant, L’Arome etc., la prețuri mai mult decât decente.
Iar așa, ca o concluzie… dacă vă așteptați ca aceste produse să refacă un păr complet deteriorat, sau să vă salveze vârfurile foarte uscate… să știți că o gamă drugstore nu prea are cum să facă asta. Acolo intră de obicei produsele profesionale, poate chiar cumpărate din farmacii.
Însă dacă aveți nevoie de niște produse bune, ieftine, și nu aveți probleme foarte mari cu părul (doar ați dori să fie un pic mai mătăsos, să nu arate deteriorat, și să obțineți acel look sănătos și îngrijit), să știți că merită încercate.
Voi le-ați încercat? Cum vi s-a părut această gamă? Sau ați testat alte produse Elseve?
Dacă vrei să afli prima când postez un nou articol sau video, nu uita să mă urmărești pe: