Bloggerissa

Beauty & Lifestyle Blogger from Cluj
BEAUTY MAKE-UP

Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Iluminatoare: How To + Recomandari Produse

Cu siguranță știi deja că iluminatorul este produsul senzație al momentului! Vedetele și blogerii îl folosesc frecvent, în timp ce make-up artiștii de renume nu ezită să includă acest produs în machiajele lor. Așa că m-am gândit că ți-ar fi de folos un ghid complet al folosirii acestui produs.

Pentru început, ce rol are acest iluminator? Ei bine, el scoate în evidență cele mai înalte puncte ale feței, acele zone care atrag lumina în mod natural, cum ar fi pomeții, vârful nasului, arcul buzei de sus sau arcada sprâncenelor. Prin adăugarea iluminatorului în acele zone, putem obține un aspect fresh, proaspăt și sănătos al tenului.

De obicei, aplicarea fondului de ten pe toată suprafața feței este modul ideal de a uniformiza culoarea pielii, însă în același timp anulează toate curbele și trăsăturile naturale ale chipului. Prin urmare, ai nevoie de produse complementare (pudră bronzantă, blush, iluminator) pentru a readuce tenul la viață.

Ce tipuri de iluminator găsim pe piață?

Iluminatoarele se găsesc sub formă de pudră, de stick, sub formă cremoasă sau lichidă. Avantajul celor de tip pudră este faptul că se aplică foarte ușor și putem interveni în orice pas al machiajului – imediat după uniformizarea tenului sau chiar la finalul machiajului. Este mai dificil să greșești cu iluminatorul pudră, el fiind recomandat celor care abia încep să integreze acest produs în rutina lor zilnică.

În schimb, iluminatorul cremos este puțin mai pretențios la aplicare. Cu toate astea, el poate oferi rezultate spectaculoase, mult mai subtile și mai naturale. De obicei, iluminatorul cremos (sub formă de stick sau în tub) se aplică înainte de a interveni cu produse pudră, uneori chiar la începutul machiajului, pentru a evita urmele inestetice.

De asemenea, unii make-up artiști preferă iluminatorul lichid, pentru a îl combina cu fondul de ten – astfel oferind un aspect incredibil de luminos și sănătos tenului.

Ce culoare mi se potrivește?

O mulțime de brand-uri au scos pe piață iluminatoare în diverse culori – pornind de la argintiu până la auriu, champagne, roz bonbon sau lila. În timp ce unele culori avantajează mai mult sau mai puțin orice tip de ten (aici vorbim despre culoarea șampaniei sau argintiu), altele sunt destinate mai degrabă unui look extravagant, de tip fantezie.

Recomandarea mea este să alegi nuanțe cât mai cuminți pentru început, ca să ai timp să le încerci și să decizi dacă îți place efectul oferit. Iar mai apoi, poți începe să experimentezi cu tonalități îndrăznețe. Printre cele mai faimoase trenduri de pe Instagram se numără și iluminatorul curcubeu, deci posibilitățile sunt nelimitate!

Se poate folosi zilnic sau este destinat unui machiaj de seară?

Este adevărat că iluminatorul este folosit cel mai frecvent în cadrul machiajelor elaborate sau de fotografie, însă din ce în ce mai multe femei au început să îl integreze și în machiajul lor de zi cu zi.

Și pe bună dreptate: un strop de iluminator poate să transforme complet look-ul final. După cum menționam și mai sus, produse precum iluminatorul sau fardul de obraz au scopul de a aduce un plus de prospețime și vitalitate chipului.

Pentru un look obișnuit de birou, e suficient să folosești puțin BB cream, mascara, un luciu de buze și o pudră iluminatoare. Astfel, vei obține un aspect profesional, îngrijit și natural.

Ce este strobing-ul și cum funcționează această tehnică

La fel ca și contouring-ul, această tehnică nu este nouă în lumea machiajului, ci pur și simplu a fost readusă în atenția publicului în ultimii ani. Strobing-ul se referă la crearea de umbre și lumini pe ten, cu ajutorul iluminatorului.

Experții în make-up utilizează metoda aceasta pentru a distrage atenția de la diverse imperfecțiuni ale tenului, și pentru a crea iluzia unui ten perfect, luminos și strălucitor ca al vedetelor de la Hollywood.

Nu este foarte complicat de pus în practică, trebuie doar să folosești produse de calitate și să ai grijă la cantitatea aplicată.

Alte tips & tricks

– Chiar dacă ai tenul gras sau mixt, tot poți folosi iluminator. Alege un produs cu irizații fine și aplică-l cu atenție în zonele recomandate, evitând fruntea, bărbia și nasul

– Un iluminator bun trebuie să reziste măcar câteva ore pe ten. Cu toate astea, pentru a te asigura că va rămâne acolo unde îl pui, îl poți fixa cu un strat fin de pudră translucidă

– De asemenea, evită sclipiciul – unele iluminatoare au particule mari de glitter, care nu arată la fel de bine pe ten și nu se potrivesc oricărui moment al zilei

– Pentru un look impecabil, poți aplica iluminatorul cu degetele, iar apoi îl poți difuza în piele cu ajutorul unei pensule de stippling

Produse recomandate:

1. Iluminator stick: Golden Rose Highlighter Stick, Benefit Watt’s Up, Maybelline Master Strobing Stick

2. Iluminator lichid: L’Oreal Glow Drops, The Body Shop Drops of Glow Lustre Finish Creator

3. Iluminator pudră: Elf Baked Highlighter, Makeup Revolution Vivid Baked, theBalm Mary Lou-Manizer

4. Palete de iluminatoare: L’Oreal Glow Kit, MUAH Backstage Glam, Sleek Cleopatra’s Kiss Highlighting Palette, Nyx Strobe of Genious

Care este iluminatorul tău preferat? Ai încercat vreunul dintre produsele recomandate de mine? Și ce ai vrea să mai știi despre iluminatoare?signature_3e7wu45avcpihtsg3g

Make sure you don’t miss any new updates!

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram Pinterest | YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Bloggerissa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d